Avondstemming in Katwijk

Duurzaam

Heeft u het beste voor met de aarde? Wij werken duurzaam.

Al in 2001 plaatsten we onze eerste 12 zonnepanelen. Inmiddels zijn er 2 jaar geleden alweer 16 bijgeplaatst. We zijn daarmee in staat vrijwel al onze stroom zelf op te wekken. Geen woorden, maar daden dus.

Maar dat is lang niet het enige, We hergebruiken na zorgvuldige reiniging alle voorraadvaten. Dat spaart het milieu fors. PVC gebruiken we nooit voor verpakkingen zoals doordrukstrips, we gebruiken papieren etiketten en plakband en piepschuim van zetmeel. Alle plastic busjes die we terug ontvangen, worden gereinigd en met een vers deksel opnieuw (her-)gebruikt. Spaart u ook mee ? Voor elk ingenomen busje schenken we Milieudefensie graag 25 cent.

Inkopen van veel grondstoffen uit Europa garandeert niet alleen een goede kwaliteit, scheelt zorgen om leverzekerheid, maar bespaart ook uitstoot door onnodige kilometers. En we gaan door: een deel van onze verzendkartons is al gemaakt van graskarton, dat spaart zomaar weer 50 % CO2 uitstoot op het karton. Verder gebeurt alle woon-werkverkeer met de fiets, Ja, handig gelegen adressen bedienen we zelfs via een eigen fietskoerier, geheel dieselvrij dus. Grotere reizen maken wij met de trein, niet met een auto of het vliegtuig. Kortom, we zetten ons allemaal sterk in voor die mooie, nieuwe toekomst. Bij ons is die al begonnen.